Suszone Żaby
Forum dla tych którzy chcą, rzucają albo rzucili palenie
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Suszone Żaby Strona Główna
->
Kulinaria :)
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Jakaś kategoria
----------------
ORGANIZACJA FORUM
Jak sobie radzimy z rzucaniem palenia
Wszystko o paleniu
Kulinaria :)
Wiersze i inne miłe rzeczy którymi chcesz się podzielić
Humor
Linki, ulubione stronki
Jak leci???
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Rustka
Wysłany: Pon 22:02, 20 Mar 2006
Temat postu: Suflet serowy
Suflet serowy 4 osoby
3 lyzki stolowe masla
3 lyzki stolowe maki
1 szklanka mleka
90 g utartego sera
3 lyzki stolowe parmezanu
4 jajka, bialka i zoltka osobno
odrobina maggi lub przyprawy do zup
szczypta pieprzu i soli
Z maki i masla zrobic zasmazke.
Dodac mleko, wszystko dobrze rozetrzec
az do uzyskania gestego beszamelu
Doprowadzic do wrzenia ciagle mieszajac.
Zdjac z ognia i dodac sery
Dobrze wymieszac ( ser musi sie roztopic)
Odstawic na kilka minut.
Dodac zoltka i wymieszac ponownie.
Doprawic maggi, sola i pipeprzem.
Nagrzac piekarnik do 180°C. Zarodporne naczynie wysmarowac
tluszczem ( ja uzywam takich malych foremek indywidualnych)
Ubic bialaka i polaczyc z masa serowa.
Wymieszac delikatnie.
Napelnic naczynie okolo 2- 21/2 l. ( lub male foremki z kamionki) na
trzy czwarte pojemnosci.
Piec okolo 20 min.
Podawac na cieplo
Bon appetit
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin