Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Nie 15:56, 20 Maj 2007    Temat postu: Tatar

Tatar
Mielona polędwica wołowa - surowa, oliwa z oliwek, żółtko, mnóstwo miażdżonego czosnku, sól, pieprz, maggi. Wymieszać i starać się nie mlaskać.
Można dodać, jak ktoś lubi: cebulę, sardynkę w oliwie, ogórek kiszony, lub konserwowy, grzyby marynowane., ocet, paprykę, oregano i inne zielska.

Jedni to lubią
innym na sam widok się cofa, od czego to zależy?
Jest teoria że w różnych grupach krwi są różne lektyny aglutynujące i one określają "smaki" człowieka i trawienie organizmu.

Zgodnie z tą teorią grupa krwi B (AB) lubi tatara, grupa zero też, - w mniejszym stopniu, natomiast grupie krwi A tatar może zaszkodzić.
Prosiłbym wypowiadających się w tym temacie o podanie grupy(o ile to nie tajemnica), zrobimy mały sprawdzian.
poz.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group