Forum Suszone Żaby Strona Główna Suszone Żaby
Forum dla tych którzy chcą, rzucają albo rzucili palenie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ciasteczka owsiane

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Suszone Żaby Strona Główna -> Kulinaria :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zuba
KIJANKA



Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 9:28, 31 Maj 2006    Temat postu: ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane
Porcje: 30 +/- 10 Koszt: 8 zł Trudność: średni Czas: 60 min.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 1 szklanka mąki
- cała kostka margaryny (250 dag)
- pół szklanki mleka (ok 125 ml
- pół szklanki cukru (nieobowiązkowo dla dbających o linię
- dodatki: rodzynki, orzechy, wiorki kokosowe, - migdały w płatkach, po prostu co kto lubi

Jak przyrządzić?
1. Margarynę rozpuścić razem z mlekiem, niegotować.
2. Płatki, otręby i makę wymieszać.
3. Dodać do ciepłego mleka z margaryną, 2 min potrzymać na mały ogniu ciągle dość energicznie mieszając aby się nie przypaliło. Jeżeli dodajemy cukier choć to nie jest konieczne, należy go wspypać przed dodaniem mąki, płatków i otrębów aby dobrze się rozpuścił.
4. Po zestawieniu z ognia dodać rodzynki, orzeszki etc.
5. Formować małe ciasteczka i piec ok 20 min. w temp. 170 st. C.

Potrzebne przybory:
Piekarnik, papier do pieczenia (wtedy nie przywierają)

Ja dalam 2 szkl platkow,sezam,ale mozna tez kakao,cynamon,sliwki suszone i co komu wpadnie do glowy.Cukru jak dla mnie za duzo,bo nie lubie zbyt slodkiego,ale poza tym rewelacja.Nakladac dwiema lyzeczkami od herbaty i rozplaszczyc.
Smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 15:49, 20 Maj 2007    Temat postu:

Jadłem kiedyś coś takiego - doskonałe.
Nazywało się to makaroniki.
Później zrobiłem zgodnie z Kuchnią Polską i się wszystko rozpiepszyło.
Ale i tak nic nie zostało, ani okrucha.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Suszone Żaby Strona Główna -> Kulinaria :) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin