zuba
KIJANKA
Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 8:32, 26 Lut 2006 Temat postu: Ryba z feta |
|
|
Składniki:
dwa płaty ryby bez skóry, trzy pomidory bez skóry, jedna kula fety, dwa lub trzy ząbki pokrojonego na plasterki czosnku, trochę soku z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżka oliwy z oliwek.
Jak przyrządzić?
Prodiż albo blachę wyłóż folią aluminiową, tak by były też boki (żeby nie wylał się sos), na dnie blachy ułóż rybę posoloną i popieprzoną do smaku (pamiętaj, że feta jest słona). Na płaty rybne połóż plasterki pokrojonego czosnku, na to pokrojone (bez skórki) pomidory w plasterkach, na pomidory zioła prowansalskie (posypać do smaku, ja lubię dużo), a na to wszystko feta pokruszona. Piec w prodiżu albo w piekarniku pół godziny. Podawac z ryzem lub pieczywem czosnkowym.
Post został pochwalony 0 razy
|
|