Forum Suszone Żaby Strona Główna Suszone Żaby
Forum dla tych którzy chcą, rzucają albo rzucili palenie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Suflet serowy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Suszone Żaby Strona Główna -> Kulinaria :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rustka
WYSUSZONA NA WIÓR STARSZA ŻABA



Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 22:02, 20 Mar 2006    Temat postu: Suflet serowy

Suflet serowy 4 osoby

3 lyzki stolowe masla
3 lyzki stolowe maki
1 szklanka mleka
90 g utartego sera
3 lyzki stolowe parmezanu
4 jajka, bialka i zoltka osobno
odrobina maggi lub przyprawy do zup
szczypta pieprzu i soli

Z maki i masla zrobic zasmazke.
Dodac mleko, wszystko dobrze rozetrzec
az do uzyskania gestego beszamelu
Doprowadzic do wrzenia ciagle mieszajac.
Zdjac z ognia i dodac sery
Dobrze wymieszac ( ser musi sie roztopic)
Odstawic na kilka minut.
Dodac zoltka i wymieszac ponownie.
Doprawic maggi, sola i pipeprzem.

Nagrzac piekarnik do 180°C. Zarodporne naczynie wysmarowac
tluszczem ( ja uzywam takich malych foremek indywidualnych)

Ubic bialaka i polaczyc z masa serowa.
Wymieszac delikatnie.
Napelnic naczynie okolo 2- 21/2 l. ( lub male foremki z kamionki) na
trzy czwarte pojemnosci.

Piec okolo 20 min.

Podawac na cieplo Smile
Bon appetit


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Suszone Żaby Strona Główna -> Kulinaria :) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin